| دجاج محشى,,,,,,,, بالهنا والشفا | |
|
الفقير الى الله المديــــر العــــام
عدد المساهمات : 685 تاريخ التسجيل : 23/07/2009 العمر : 33 الموقع : www.abohanafi.yoo7.com
| موضوع: دجاج محشى,,,,,,,, بالهنا والشفا الأربعاء أغسطس 26, 2009 6:42 pm | |
| انا وعد منى اجيب ليكم كل يوم اكله جديده [size=21] ونبدأالنهارده بالدجاج المحشى
اولا المقادير ..
3..اكواب رز
1/4 كوب زيت..ويفضل زيت دره
1/4كوب صنوبر من العطار
1/4كوب لوز
1/4كوب زبيب
2..حبه متوسطه بصل يكون مفروم وناعم
1/4كوب بقدونس مفروم
1/4كوب شبت مفروم
2..معلقه صغيره بهارات..بس تكون مشكله
2.5..معلقه صغيره ملح
1/2معلقه صغيره فلفل اسود
1/2معلقه صغيره دارسين ناعم (يعنى قرفه)
4..اكواب ماء
1..كيلو دجاجه
ثانيا الطريقه..
اغسلى الارز جيدا ..وانقعيه بالماء المملح تلت ساعه
فى اناء متوسط الحجم ضعى الزيت..على نار معتدله ..اضيفى الصنوبر وضلى قلبيه الى ان يصبح لونه ذهبى ..اخرجيه الى جنب وكررى نفس الطريقه مع الزبيب واللوز
الى نفس الزيت فى الاناء اضيفى البصل..وقلبيه الى ان يصبح ذهبى اللون..واضيفى البقدونس والشبت..وقلبيه على نار هادئه..الى ان يتحمص قليلا
فى طبق صغير ضعى البهارت.الملح.الفلفل.القرفه.وقلبيه جيدا ثم خذى نصف هذة الخلطه
واضيفيها الى البصل..واحتفظى ببقيه الخلطه جانبا
اضيفى الماءودعيه يغلى ثم صفى الرز من الماء واضيفيه الى اللاناء..واتركيه على نار متوسطه الى ان يغلى ..ثم غطى الاناء وخففى النار شويه..اتركى الارز الى ان يتشرب الماء..خذى حوالى نصف مقدار الارز لحشو الدجاج..ثم غطى الاناء واتركيه على نار هادئه جدا الى ان يستوى الرز خالص
شغلى الفرن على درجه حراره تقريبا (170)درجه
اغسلى الدجاجه جيدا..ووزعى باقى البهارات بداخلها وخارجها..ثم املايها من جميع تجاويفها بالحشو
من الرقبه وباقى الاجزاء واستخدمى لتثبيت الفتحات الخيط
ادخلى الدجاجه الى الفرن حوالى 3/4 ساعه او الى ان تصبح ذهبيه اللون
ضعى باقيه الارز المطبوخ فى طبق التقديم
ثم ضعى فوقه الدجاجه وقدميها الى جانب السلطاااااااااااااات
وطبعا يا جماعه طريقه التقديم نفسها لازم تبقى بطريقه كويسه
لانها بتبقى العامل الاساسى فى نجاح الطبخه
وبالهنا والشفا [/size] | |
|
| دجاج محشى,,,,,,,, بالهنا والشفا | |
|